Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Olajok

Olajok

ShopRenter
2019. 11. 11. 11:00:07
Olajok Mire lehetnek jók az olajok? Miért érdemes ráfigyelni mivel főzzünk? 

"Mi a helyzet az olajokkal? Napraforgó, oliva, kókusz. Melyik a legjobb, legegészségesebb?"

A Szívderítő szakértője, Huszárik Bernadett terápiás dietetikus válaszolt a felmerülő kérdésre: "A növényi olajok telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, ezek zsírsavak alkalmasak a koleszterinszint csökkentésére, szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésére. A főzéshez, sütéshez leginkább a napraforgó-, a repce-, és a kókuszolajat használják. Az olívaolajnak gyulladáscsökkentő, vérnyomás csökkentő, értágító hatása is van, ezért saláták ízesítéséhez ajánlom. A tökmagolaj sok antioxidánst tartalmaz, véd a szív-, és érrendszeri megbetegedésekkel szemben, jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra is. Saláták, levesek ízesítésére ajánlom, általában hidegen használják.

Forrás:

https://www.life.hu/egeszseg/20141010-a-fozeshez-suteshez-leginkabb-a-napraforgo-a-repce-es-a-kokuszolajat-ajanljak.html

Keresés