Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Gluténmentes Tészta

Gluténmentes Tészta

Miből is készül a gluténmentes tészta?

 

Gluténmentes spagetti terméktesztünk kapcsán kíváncsiak voltunk, miből is készülnek pontosan ezek a típusú száraztészták. A kínálat rendkívül széles, számos különböző összetevőt tartalmazó termékkel találkozhatunk. De valóban száraztésztának nevezhető egy termék, ha az kukoricalisztből készült? Tovább olvasva megtudhatja!

A tészták alapanyaga általában búzaliszt, tojás és ivóvíz. Tojás nélkül is készülhet száraztészta, persze kizárólag valamilyen gabonaőrleményből és ivóvízből. A gabonaőrlemények hallatán elsőre mindenkinek a közönséges búza jut eszébe. Talán azért, mert ebből készül a búzafinomliszt, mely a legtöbb kenyérnek, tésztának fő alapanyaga. A száraztésztákról szóló Magyar Élelmiszerkönyv a búzaőrlemény mellett vagy helyett egyéb más gabonaőrlemény, gabonakészítmény, gabonahelyettesítő készítmény felhasználását is megengedi a száraztészta előállításánál.

A gluténmentes száraztészták jellemzően kukoricalisztből és/vagy rizslisztből készülnek, de ne lepődjünk meg, ha a kínálatot pásztázva rozsliszt, csicseriborsó liszt, köles liszt, útifű maghéj liszt, cirokliszt, hajdinaliszt, lencseliszt, zöldbanán liszt és szezámliszt változatokkal is találkozunk.

 forrás: 

https://szupermenta.hu/mibol-keszulnek-a-glutenmentes-tesztak/

Keresés