Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Biohun.hu – A varázslatos ízek otthona

Biohun.hu – A varázslatos ízek otthona Az életről való tanulás, gondolkodás tekintetében a népmesék világa mindig gazdag inspirációs forrást jelent.

Biztosan sokan emlékeznek arra a mesére, amelyben az öreg király megkérdezi lányait, hogyan szeretik őt. A legkisebb azt feleli: „ahogyan az emberek a sót”, de mivel a király súlytalannak érzi a vallomást, elkergeti a királylányt az országából. Később a fenséges, de ehetetlen fogások kóstolása közben eszmél rá, hogy hatalmasat tévedett.

Valószínűleg mi is hasonlóképpen reagálnánk, ha kifelejtenék ételünkből a sót, és fintorogva tolnánk arrébb a tányért, hiszen:

A FŰSZEREZÉS TERMÉSZETES RÉSZE A KONYHAKULTÚRÁNAK.

Az ételek ízesítésének szokását az elődeinktől örököltük, de valójában a fűszerezés tudománya egy több évezredes tanulási folyamat az emberiség történetében. Az emberi fajt mindig a tapasztalás és a kísérletezés vágya hajtotta az új ízek felé.

Új vizeken, új ízeken

Tudtad, hogy a fűszereink jelentős részét a felfedezőknek köszönhetjük, hiszen újabb és újabb – elsősorban Keletet Európával összekötő – útvonalakat térképeztek fel? A híres középkori világutazó, Marco Polo útleírásában új fűszerlelőhelyekről számolt be, és Kolumbusz, majd Vasco da Gama utazásainak fő mozgatórugója is új fűszerútvonalak felfedezése volt.

A fűszerek legtöbbször kalandos hajóutakon érkeztek a vásárlókhoz, a szárazföldön pedig az értékes árucikkeket karavánok szállították. A leghíresebb „fűszerút” Japán nyugati partjától indult, keresztülhaladt az indonéz szigetvilágon és Kínán, majd India partvidékeit érintve haladt tovább a Közel-Keletre, és a mediterrán térségen keresztül ért Európába.

Egy marék bors mennyit ér?

Ma már el sem tudjuk képzelni, hiszen a világ legegyszerűbb dolga leemelni a szupermarketek polcairól pár száz forintért, de az ókorban:

A FEKETE BORS AZ ARANYNÁL IS TÖBBET ÉRT, olyannyira ritka és értékes volt, hogy fizetőeszközként is használták.

Korunkban szerencsére a fűszerek már nemcsak egy kiváltságos réteg fényűző lakomáinak kellékei, hanem mindenki számára elérhetők. Az ételízesítők szerepe megkérdőjelezhetetlen a szokáskultúránkban, és lássuk be:

FŰSZEREK NÉLKÜL AZ ÉTELEINK ÉS AZ ÉLETÜNK IS SÓTLAN LENNE.

Van egy még nagyszerűbb hírünk!

Ma már nem kell hónapokat vagy éveket várnod, amíg a fűszerszállítmány a Távol-Keletről ideér. Mindössze néhány kattintással megrendelheted webshopunkból, és gondoskodunk róla, hogy néhány napon belül kézhez kapd a megrendelt termékeket.

TUDOD MÁR, HOGY MILYEN FŰSZEREKET FOGSZ BESZEREZNI?

Fűszerpalettánk élménydús kirándulás az ételízesítők birodalmába. Ha tőlünk rendelsz, a hazai ízek mellett az egzotikus tájak ízvilágát is bármikor könnyedén a konyhádba varázsolhatod.

KEZDJÜK AZ ALAPOKNÁL! Ha még befőzés terén maradt idén pótolnivalód – főleg, ha savanyúságokról van szó – visszaköszön az eltevések kimaradhatatlan eleme a:

Toldi Babérlevél

Rendelj belőle többet is, és tárazz be a következő évre bőven!

Ha maradunk a magyaros ízeknél, szentségtörés lenne kihagyni az eredeti hazai, őrölt pirospaprikát, ami a gulyástól a lecsóig minden „valamirevaló” magyar fogás lelke.

Toldi Csemege Őrölt Fűszerpaprika

Kísérletező kedvedben vagy?

Idézd meg a keleti gasztronómia ízvilágát hamisítatlan, egzotikus fűszerkeverékeink segítségével, és érezd, ahogy mennyei illatok hömpölyögnek végig a konyhán!

Tekintsd meg ajánlatainkat:

Toldi Garam Masala Fűszerkeverék

Toldi Tandoori Masala Fűszerkeverék

A keleties ízélményhez még szükséged lesz néhány jellegzetes összetevőre:

Toldi Őrölt Gyömbér

Toldi Őrölt Koriander

Toldi Őrölt Kurkuma

További fűszerekért böngészd webshopunkat, és szerezz be mindent egy helyen!

Nálunk minden adott egy emlékezetes fogás elkészítéséhez. Add le rendelésed, és tölts felejthetetlen perceket a konyhában és az ebédlőasztalnál!

Keresés